Hveder med marcipan 12
Skal du som traditionen tro have varme hveder dagen før Store Bededag? Så har du her en opskrift, der giver dine hveder et lækkert tvist ved at tilføje marcipan og vaniljesukker. Opskriften kan med fordel bruges som et alternativ til klassiske hveder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 50 g Smør
- 2,50 dl Mælk
- 50 g Gær
- 1 stk. Æg
- 1 spsk Vaniljesukker
- 1 tsk Salt
- 500 g Hvedemel
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Kom smeltet smør i en skål, og tilsæt lidt af mælken, så det er lunkent. Rør gæren ud heri, og tilsæt resten af mælken.
-
Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, marcipan og 2/3 af melet, og rør dejen godt sammen.
-
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen igennem.
-
Lad dejen hæve 1 time og ælt den let igennem. Del dejen i 12 lige store stykker og tril til boller.
-
Læg dem på en bageplade, gerne lidt tæt, så de vokser sammen.
-
Sæt bradepanden med hvederne oven på en gryde med næsten kogende vand, så bliver hvederne ekstra luftige, og lad dem hæve 20 min.
-
Bag hvederne ved 200° C i 12-15 minutter, og afkøl en anelse inden servering. De kan også køles helt af, flækkes og ristes i ovnen eller på brødristeren.