Kærnemælkshorn med nougat og marcipanremonce 12
Denne opskrift guider dig til, hvordan du laver kærnemælkshorn fyldt med nougat og marcipan. Kærnemælkshorn er perfekte til kaffebordet eller til et stående arrangement, hvor de er lette at spise. De lækre horn er velegnet til at fryse ned, så du kan bruge dem senere.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Dej
- 1,50 dl Kærnemælk
- 25 g Gær
- 1 spsk Sukker
- 0,50 tsk Salt
- 1 stk. Æg
- 150 g Smør
- 300 g Hvedemel
-
Fyld
- 75 g Smør
- 50 g Sukker
-
Pynt
- 1 stk. sammenpisket Æg til pensling
-
Smeltet ODENSE Hvid Chokolade 200 g
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør gæren ud i kærnemælk og tilsæt sukker, salt og æg.
-
Smuldr smørret i 2/3 af melet og rør gærblandingen i. Ælt dejen med resten af melet, så den slipper, men stadig er let og blød. Lad den hvile i køleskabet i 3-4 timer.
-
Rør smør, sukker og marcipan sammen til remonce.
-
Tril dejen til en aflang pølse og rul den flad med en bredde på ca. 15 cm. Skær den ud i 12 lige store trekanter. Del nougaten i 12 lige store stykker. Læg et nougatstykke på hver i den brede ende og fordel remoncen ovenpå.
-
Rul dem sammen til horn og luk hjørnerne når de rulles, så fyldet ikke løber ud. Læg dem med snippen nedad, på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
-
Lad dem hæve lunt i 30 minutter.
-
Bag hornene ved 180° C i 15-20 minutter, hvorefter de afkøles lidt. Pynt til sidst med chokolade og nyd dem lune og friskbagte.
Tip
Hornene kan sagtens fryses og lunes ved en senere lejlighed.