Kransekagestykker med nougat 10
Lav selv de lækreste stykker kransekage med en midte af blød og cremet nougat. Kransekagestykkerne med nougat kaldes også nougatstænger og serveres gerne til ekstra festlige lejligheder som eksempelvis nytår, bryllup og studenterfest. Se eventuelt videoguiden af kransekagestykkernes tilbliven nedenfor.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Kransekagemasse
- 150 g Sukker
- 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
-
Pynt
- 100 g Flormelis
- 0,50 Æggehvide (cirka 18 gram)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Sørg for at nougaten er kold, inden du skal arbejde med den.
- Rør sukkeret sammen med æggehviderne. Lad evt. massen stå og trække i 30-60 min., til sukkeret er opløst. Ælt massen godt sammen med marcipanen.
- Del kransekagemassen i 10 lige store stykker, og rul dem til små stænger på ca. 6 cm.
- Skær den kolde nougat i 10 stænger af ca. 5 cm. Tryk en nougatstang ned i et kransekagestykke. Tryk kransekagemassen rundt om nougaten, og form den klassiske trekantede kransekageform. Fugt fingrene, for at undgå massen klistrer fast.
- Sæt kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir. Bag stykkerne ved 210° i 10-12 min. De skal være let gyldne i bunden. Lad kransekagestykkerne køle helt af, inden de pyntes.
- Smelt overtræksknapperne i mikroovn eller over vandbad, dyp bunden af kransekagestykkerne heri.
- Rør en tyk glasur af sigtet flormelis og æggehvide, og kom glasuren i en lille sprøjtepose.
- Dekorer kransekagestykkerne med glasuren.
Tip
Under Tips og Tricks viser vores konditor, hvordan du laver en nougatstang.
For en nemmere version, kan du bruge ODENSE Kransekagemasse. Kom massen i en ny sprøjtepose med en halvbue- og sløjfetyl.
Se vores store udvalg af kransekager lige her.