Nytårskirsebærkransekage 15
Skal du stå for kransekage til enten nytår, reception, konfirmation eller anden festlig lejlighed? Så er de her kirsebærkransekager et rigtig godt bud. De er både superflotte at servere, og så smager de også fantastisk lækkert.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
- 150 g Sukker
- 40 g Æggehvider
- 100 g Amarenabær
- 70 g smeltet Smør
- 0,50 dl Piskefløde
- 15 Kirsebær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Smelt hakket chokolade (200 g) og smør i en gryde ved svag varme, og rør sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter fløden, og sæt ganachen på køl, indtil den er størknet nok til at kunne sprøjte med.
-
Ælt bagemarcipan og sukker godt sammen med hænderne. Tilsæt derefter æggehviderne, og bland til en ensartet masse.
-
Hak kirsebærrene fint, og bland dem godt sammen med marcipanmassen. Rul massen ud til et rektangel på ca. 10x35 cm, og skær ca. 15 mindre stykker á 3x10 cm.
-
Sæt stykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen ved 220°C varmluft i ca. 8-10 min.
-
Når stykkerne er kølet helt af, dyppes bunden i tempereret mørk chokolade (100 g). Sprøjt små toppe chokoladeganache på kransekagestykkerne.
-
Udsten de friske kirsebær, og rul dem i guldstøv, inden de sættes på kransekagerne som pynt.
Tip
Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted, men stykkerne kan også fryses, efter de er lavet færdige - dog uden kirsebær på toppen.
Se vores store udvalg af kransekager lige her.