Nougatmousse med chokoladehjerter 6
Nougatmousse med chokoladehjerter er en af vores læseres absolutte favoritter til Valentinsdag. Nougatmoussen tilsættes et strejf lakridspulver, hvilket gør desserten ekstra lækker og moderne. Du kan selv bestemme, om du vil bruge mørk, lys, hvid, Ruby eller karamel chokolade til chokoladehjertet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Chokoladehjerter
- 1 tsk Rosa peberkorn
-
Nougatmousse
- 1 bl. Husblas
- 0,75 dl Piskefløde
- 2 Pasteuriserede æggeblommer
- 2 Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
- 25 g Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Temperer chokoladen og rør lakridspulveret i. Se her hvordan du temperere chokolade. Smør chokoladen ud i et tyndt lag, på et stykke bagepapir.
-
Gnid peberkornene igennem en sigte så de røde flager fordeles på chokoladen. Udstik i hjerter med et udstiksjern mindst 6 stk. mens chokoladen stadig er en anelse blød. Afkøl chokoladen helt og pil den overskydende chokolade fra.
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 min. Bring fløden i kog, tag gryden af varmen og smelt den hakkede nougat samt udblødte husblas heri. Afkøl så den er svagt lunken og rør æggeblommerne i.
-
Pisk æggehviderne stive, pisk sukker og lakridspulver i og pisk til marengsen er sej. Vend æggehviderne i nougatcremen og fordel moussen i 4-6 skåle/glas. Sæt moussen på køl i mindst 2 timer.
-
Pynt moussen med hjerter og servér.