Sarah Bernhardt kager med hindbær 30
Kunne du godt tænke dig at prøve at lave Sarah Bernhardt kager med et tvist? Så prøv vores opskrift med hjemmebagte makroner og blød chokoladecreme med hindbærsmag. Kagernes størrelse gør dem ekstra fine, og er den perfekte lille petitfour til kaffen. Chokoladecreme skal laves i god tid, da den skal stå på køl før den kan smøres op på de sprøde makroner.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Makroner
- 150 g Sukker
- 1 Æggehvide (á 36 g/stk)
- 1 spsk Hvedemel
-
Chokoladecreme
- 2 dl Piskefløde
- 2 spsk Hindbærsaft (konc.) eller hindbærlikør
-
Overtræk
-
Pynt
Sådan gør du
- Riv marcipanen groft (det er nemmest hvis den er kold).
- Rør marcipanen med sukkeret, og tilsæt dernæst æggehviderne, og til sidst hvedemelet.
- Fyld massen i en sprøjtepose, og klip et lille hul.
- Sprøjt små 'dutter' ud på to bageplader med bagepapir.
- De skal have størrelse som en to-krone.
- Bag makronerne ved 150°C varmluft i ca. 15 min. til de er gyldne.
- Lad dem afkøle på bagepladen, før de forsigtigt løsnes.
- Start med at koge fløden op.
- Hak chokoladen, og rør det i den varme fløde, til det er opløst.
- Rør nougaten og hindbærsaft (eller likør) i cremen.
- Kom cremen i en skål, og stil på køl i min. 2 timer til den er fast og smørbar.
- Smør chokoladecremen på de afkølede markoner, og stil dem dernæst på køl en times tid.
- Smelt overtrækket over vandbad eller i mikroovnen.
- Hæld chokoladen i et glas og dyb forsigtigt kagerne heri.
- Lad chokoladen størkne inden de pensles med guldstøv.
- Opbevar kagerne på køl indtil servering.
Tip
Du kan lave makroner og chokoladecremen klar i god tid. Samle dine Sarah Sarah Bernhard'en og opbevar dem i fryseren i op til 14 dage. Overtræk dem samme dag, eller dagen før, servering.
Servér dem kolde.
Hvis det skal gå ekstra stærkt, så kan du købe færdigbagte markoner og bruge dem som bund.
Du kan finde endnu flere opskrifter på lækre kager lige her.