Pavlova med jordbær og citron-basilikumsirup 6
Her får du en frisk og lækker opskrift på pavlova med jordbær og citron-basilikumsirup. Perfekt til sommerens festligheder!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
- 3 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 175 g Sukker
- Citronskal fre 0,5 øko citron
- 5 dl Piskefløde
- 750 g Bær (friske) f.eks. jordbær
- 125 g Sukker
- 1,50 dl Citronsaft
- 1 håndfuld blade af Basilikum
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen mens der piskes, og pisk til marengsen er sej. Vend revet marcipan, chokolade samt revet citronskal i.
-
Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir i 6-8 lige store toppe og gør den en anelse fladere med bagsiden af en ske. Bag marengsen ved 125°C i ca. 45 min. så den er sprød. Kan også laves som en stor rund eller firkantet marengs, bages 45-60 min.
-
Bring citronskal, sukker, citronsaft og basilikumblade i kog og kog til konsistensen er som tynd sirup. Si siruppen og sæt den til afkøling.
-
Pisk fløden til flødeskum og skær de rensede jordbær i mindre stykker. Kom flødeskummet på de afkølede marengs og pynt med jordbær. Hæld lidt sirup over og servér.
Tip
Kan også laves som en hel kage.
Marengsen kan opbevares i kagedåse, uden pynt.