Valentinskage i hjerteform 2
Dette er en af vores absolut flotteste valentinskager, der dekoreres med den flotteste røde overtræksmarcipan, hvilket giver kagen det helt rigtige hjerteudtryk. Kagen har et flot ydre, et fantastisk snit og smager himmelsk. Marcipanresterne kan bruges til at lave små marcipanroser, der kan pynte kagens overflade. Du kan også yderligere pynte kagen med drys, krymmel og støv.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 2 personer
-
Mazarinbund
- 80 g Sukker
- 120 g Smør
- 2 Æg (str. L)
- 30 g Hvedemel
-
Jordbærmousse
- 100 g Jordbær (evt. fra frost)
- 0,50 dl Piskefløde
- 1,50 dl Flødeskum
- 2 bl. Husblas
-
Marcipanovertræk
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør marcipan og sukker godt sammen med en elpisker og tilsæt smør lidt ad gangen. Tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend melet forsigtigt i.
-
Kom bagepapir på en bageplade og smør massen ud herpå (fx 25x25cm). Bag ved 160°C i ca. 20 min. Lad den køle af mens jordbærmoussen tilberedes.
-
Jordbærmousse: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hak chokoladen fint. Kog jordbær og ½ dl fløde op og hæld det over chokoladen under omrøring. Vrid husblassen fri for vand og kom den i den varme jordbærpuré, inden det hele piskes godt sammen til en ensartet masse. Lad massen køle til den har stuetemperatur. Pisk 1 ½ dl fløde til let skum og vend den i jordbærcremen.
-
Skær bundene ud i 6 små hjerter i samme størrelse (ca. 8 cm) (3 stk. til hver kage). Læg kagen sammen skiftevis med i alt 3 lag bunde og to lag mousse. Den øverste bund trykkes lidt ned om siderne på kanten, så kanten bliver mere rund og får en form som et hjerte.
-
Sæt kagerne på køl indtil de har sat sig (min. 2 timer) og overtræk derefter med udrullet rød overtræksmarcipan. Marcipanresterne kan anvendes til at lave små marcipanroser.