Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Rabarberflødeboller 25

Lækre forårsfriske flødeboller med rabarber. Disse flødeboller passer til forårshygge og forårets fester, men kan laves hele året rundt. De er lavet på kransekagebunde med klassisk vaniljeskum samt rabarbergele i midten. Flødebollerne er overtrukket med ODENSE Ruby knapper, der giver en frisk og syrlig smag samt en smuk lyserød farve. Lav rabarberflødebollerne til dine gæster eller hvis du skal holde barnedåb, konfirmation, fødselsdag eller bryllup.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Kransekagebund

  1. Sprøjt kransekagemassen ud på en bageplade med bagepapir, i små runde kager på ca. 5 cm i diameter og 1,5 cm i højden.
  2. Bag kransekagerne ved 220 grader i ca. 8-10 min.

Rabarbergele

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
  2. Vrid husblasen fri for vand og smelt den i microovn eller gryde, og rør den ud i rabarbersaften.
  3. Hæld saften i en lille firkantet bøtte, foret med film. Sæt den i køleskabet mindst en time, til den har sat sig til en fast gele.
  4. Tag gelen op af bøtten og skær den i små firkanter, som sættes på de færdige kransekagebunde.

Rabarberskum

  1. Sukker, glukosesirup, rabarbersaft koges op til 118 grader.
  2. Kom æggehviderne i skålen som skummet skal piskes i. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
  3. Når sukkerlagen er klar, hældes den langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes. Skummet skal nu piskes, til det er helt afkølet, og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i chokoladen.
  4. Sprøjt skummet op på kransekagebundene. Sørg for at skummet kommer ned over geleen og sidder på bunden, så ikke skum og gele falder af bunden, når den dyppes i chokoladen. Brug en rund tyl i en sprøjtepose og sørg for at flødebollerne ikke bliver alt for høje.

Samling

  1. Temperer chokoladen og overtræk flødebollerne. Synes du også, at det kan være svært at overtrække flødebollerne? Læs ODENSE konditorens tips til vellykkede flødeboller her
  2. Pynt med et drys af Odense rosa støv og evt. rød skovsyre

Tip

Arbejdet med at tempere chokolade kan være svært! Se her hvordan du bedst muligt tempererer din chokolade.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften