Solbærflødeboller 20
Skønne og friske flødeboller med solbærskum og marcipanbund. Skummet sprøjtes på de bagte marcipanbunde med en stjernetyl for at lave et fint mønster i skummet. Overtræk flødebollerne med mørk chokolade. Flødebollerne pyntes med hindbærstøv blandet med sølvstøv. Du kan se andre måder at pynte flødebollerne på i billedeksemplerne øverst på siden. Prøv at pynt med chokoladesnirkel og spiselige blomster.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Marcipanbund
-
Solbærskum
- 250 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker eller ½ stang vanilje
- 100 g Glukosesirup
- 75 g koncentreret Solbærsaft
- 150 g Æggehvider
-
Samling
Sådan gør du
Marcipanbund
- Rul marcipanen ud til ca. 4 mm i tykkelsen og stik den ud med en udstikker eller et glas på ca. 5 cm i diameter.
- Læg marcipanbundene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 6 min. De skal kun lige have lidt farve i kanterne.
- Bundende kan også bruges rå, men det gør det sværere at holde på dem, når flødebollen skal dyppes i chokoladen.
Solbærskum
- Sukker, vanilje, glukosesirup og solbærsaft koges op til 118 grader.
- Kom æggehviderne i skålen som skummet skal piskes i. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
- Når sukkerlagen er klar, hældes den langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes.
- Skummet skal nu piskes, til det er helt afkølet, og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i chokoladen.
Samling
- Sprøjt skummet op på marcipanbundene. Brug en stor stjernetyl i en sprøjtepose og sørg for at flødebollerne ikke bliver alt for høje.
- Temperer chokoladen og overtræk flødebollerne. Se konditorens bedste råd til at overtrække dine flødeboller perfekt og en vellykket temperering!
- Pynt med pulveriseret Odense frysetørret hindbær blandet med Odense sølvstøv. Se tip.
Tip
Odense frysetørret hindbær kan blendes eller presses igennem en sigte, for at få helt fint hindbærpulver. Pulveret kan blandes med Odense støv og sigtes, med en lille fin tesi, over flødeboller eller andre kager.
Du kan også bruge ODENSE Mørk overtræk hvis ikke du vil temperere chokolade. ODENSE Mørk overtræk skal ikke tempereres, men kan blot smeltes. Se den uddybende forklaring på forskellen på chokolade og overtræk her.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.