Flødeboller til studenten 12
Når det endelig er blevet studentertid, så er der rigtig grund til fejring. Prøv opskriften på disse flotte flødeboller til studenten.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Bund
-
Flødebolleskum
- 150 g Sukker
- 10 g Glukosesirup
- 0,50 Vaniljestang
- 0,50 dl Vand
- 75 g Pasteuriserede æggehvider
-
Overtræk
-
Studenterhat
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bunde: Marcipanen rulles ud til en tykkelse på ca. 4 mm, og udstikkes i passende størrelse. Bag bundene i 5-8 min ved 200 grader.
-
Skum: Kom sukker, sirup, korn fra vaniljestang og vand i en gryde, og kog op ved jævn varme til 118 °C. Pisk æggehviderne let med en elpisker i ca. 10 minutter, og tilsæt langsomt sukkerlagen, mens der piskes. Pisk indtil massen er helt kold. Det tager ca. 15 minutter.
-
Samling: Kom skummet i en sprøjtepose, og sprøjt det på marcipanbundene. Dyp flødebollerne i tempereret chokolade, og stil dem til tørre.
-
Studenterhat: Udrul hvid, rød, blå og sort fondant. Lim rød og hvid fondant sammen med vand. Brug en rund udstikker til at udstikke hatten i den rød/hvide fondant, og udstik dernæst skyggen til hatten i den sorte fondant. Lim skyggen fast på hatten, og tegn til sidst et emblem med glasur.
Tip
Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her.
Se under Tips & Tricks hvordan du laver studenterhattene trin for trin.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.