Appelsin og nougat flødebollebøf 20
Prøv disse virkelig lækre flødeboller med en perfekt kombination af nougat og appelsin. Bunden er en sprød og lækker nougatcookie, som også kan spises som en almindelig cookie så lav endelig ekstra. Skummet er med smag af appelsin, og så er de overtrukket med mørk chokolade. Lav flødebollerne flade så de får form som en flødebolle"bøf". Pynt med strimler af appelsinskal.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Nougat cookiebund
- 100 g Smør
- 1 dl Sukker
- 1 dl Brun farin
- 1 Æg
- 150 g Hvedemel
- 20 g Kakao
- 0,50 tsk Bagepulver
- 1 knsp. Salt
-
Appelsinskum
- 250 g Sukker
- 100 g Glukosesirup
- 75 g Appelsinsaft /juice
- 1 stk. Appelsin , skal heraf
- 150 g Æggehvider
-
Samling
Sådan gør du
Nougat cookiebund
- Pisk smør, sukker og farin sammen. Tilsæt æg. Bland mel, kakao, bagepulver og salt sammen og bland det i massen. Bland nougattern i til sidst.
- Tril dejen til 20 kugler og fordel dem på bagepapir på 2 bageplader. Tryk dem lidt flade. Bag cookies ved 180° C i ca. 10 minutter.
Appelsinskum
- Sukker, glukosesirup, appelsinsaft/juice og revet skal af en appelsin koges op til 118 grader.
- Kom æggehviderne i skålen som skummet skal piskes i. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
- Når sukkerlagen er klar, hældes den langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes. Skummet skal nu piskes, til det er helt afkølet, og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i chokoladen.
Samling
- Sprøjt skummet op på cookiebundene. Brug gerne en stor rund tyl i en sprøjtepose og sørg for at flødebollerne ikke bliver alt for høje.
- Temperer chokoladen og overtræk flødebollerne. Synes du også, at det kan være svært at overtrække flødebollerne? Læs ODENSE konditorens guide til det perfekte overtræk og andre tips til vellykkede flødeboller.
- Pynt med revet appelsinskal.
Tip
Du kan også bruge ODENSE Mørk overtræk hvis ikke du vil temperere chokolade. ODENSE Mørk overtræk skal ikke tempereres, men kan blot smeltes. Læs mere om forskellen på chokolade og overtræk.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.