Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 22 anmeldelser

Hindbærlagkage med lakrids 12

Her får du opskriften på en hindbærlagkage, som ser mere avanceret ud end den i virkeligheden er! Perfekt som nytårsdessert eller til andre specielle anledninger. Find opskriften herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • Makronbund

  • 200 g Sukker
  • 2 Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
  • 1 spsk Hvedemel
  • Hvid chokolade-lakrids creme

  • 1,50 dl Piskefløde
  • 15 g Glukosesirup eller akaciehonning
  • 35 g Smør
  • Hindbærmousse

  • 4 bl. Husblas
  • 1 Vaniljestang
  • 250 g Hindbær
  • 50 g Flormelis
  • 1 usprøjtet Lime , brug både saft og skal
  • 3 dl Piskefløde

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Makronbund: hak marcipan og sukker meget fint i foodprocessoren. Tilsæt æggehvider og mel, og pisk til massen er glat og sammenhængende. Hæld massen i en velsmurt springform og bag den gyldenbrun ved 175˚C i ca. 30 min. Afkøl på en rist.
  2. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup i kog. Hæld lidt efter lidt den kogende fløde ned til chokoladen under omrøring med en dejskraber. Tilsæt smør, og rør det ud i blandingen. Smag til med lakridspulver. Sæt cremen i fryseren til den har konsistens som blødt smør.
  3. Sæt makronbunden på et sukkerdrysset fad og sæt kageringen eller siden fra springformen rundt om. Hæld cremen ud over makronbunden og sæt køligt imens hindbærmoussen laves.
  4. Læg husblassen i koldt vand i 30 minutter. Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bring vaniljekorn, hindbær og flormelis i kog. Sigt bærkompotten over i en skål og rør husblassen ud deri. Tilsæt limesaft og -skal. Lad saften afkøle til ca. 35˚C.
  5. Pisk fløden til let skum. Pisk ¼ af flødeskummet godt sammen med saften. Hæld nu saften over i skålen med det kolde flødeskum, og vend moussen ensartet med en dejskraber. Hæld hindbærmoussen over makronbunden med lakridscremen og lad kagen sætte sig i køleskabet.
  6. Inden serveringen drysses overfladen af kagen med frysetørret hindbærpulver og pyntes med friske hindbær.

Tip

Vi anbefaler, at du bruger en 24 cm. springform eller kagering, da det giver det bedste resultat.

Find opskrifter på lagkager lige her. Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften