Flødeboller med solbærskum på sprøde vaniljebunde 24
Forkæl venner og familie med hjemmelavede flødeboller med sprøde vaniljebunde og smuk lilla solbærskum. De er sjove at lave og smager fantastisk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
-
Sprøde vaniljebunde og blomster
- 75 g Smør
- 150 g Hvedemel
- 60 g Flormelis
- 1 tsk Vaniljesukker
- 2 Æggeblommer
-
Chokoladeskaller
-
Solbærskum
- 250 g Sukker
- 100 g Glukosesirup
- 75 g Vand
- 150 g Æggehvider
- 1 spsk Sukker
- 3 spsk knuste frysetørrede Solbær
- 1 tsk Vaniljesukker
-
Pynt
- Solbær støv
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Sprøde vaniljebunde og blomster
- Smuldr det kolde smør sammen med hvedemel, flormelis og vaniljesukker. Saml dejen hurtigt med æggeblomme og stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Tryk dejen lidt flad, dæk den til og lad den hvile i køleskab i 30 min.
- Rul den kolde dej ud i lidt hvedemel til en tykkelse på ca. 1-2 mm. Arbejd hurtigt, så dejen ikke bliver varm og blød.
- Udstik 24 bunde med en kruset udstikker på ca. 6 cm i diameter. Udstik ligeledes 24 små blomster.
- Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir og blomsterne i en lille halvkugleform af silikone. Bag bunde og blomster ved 190 grader i ca. 8 minutter, til kanterne er let gyldne. Køl helt af inden brug.
Chokoladeskaller
- Temperer ODENSE Chokolade og støb en skal i en chokoladeform til flødebolleskaller.
- Ryst overskydende chokolade ud af formen og lad chokoladen sætte sig.
- Befri forsigtigt skallerne fra formen og sæt dem til side til de skal fyldes med skum.
Solbærskum
- Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader.
- Pisk æggehviderne let til de skummer. Tilsæt 1 spsk. sukker og derefter den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
- Fortsæt med at piske, til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter.
- Vend de knuste frysetørrede solbær i skummet sammen med vaniljesukker.
- Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne helt til kanten.
- Lad flødebollerne hvile i en times tid, inden du dypper dem i chokolade.
Samling:
- Temperer ODENSE Chokolade og dyp skallerne med bunden nedad i overtrækket, så den dækker og forsegler solbærskummet.
- Placer skallerne på de 24 vaniljebunde, så chokoladen hæfter til bunden.
- De små blomster fæstnes med lidt overskydende chokolade og drysses med guldstøv og solbærstøv.
Tip
Arbejdet med at temperere chokolade kan være svært! Man kan sagtens erstatte chokoladen med overtræk, som ikke kræver temperering. Se den uddybende forklaring på forskellen på chokolade og overtræk her.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.