Æbletærte med marcipan og saltede peanuts 6
Hvis du pludselig får lyst til kage, er det her en virkelig nem æbletærte. Den består af en mazarinbund toppet med æbler, og drysset med lidt saltede peanuts, hvilket i samspil giver kagen en lækker smag. Servér kagen med lidt creme fraiche.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Mazarinmasse
- 150 g Rørsukker
- 100 g blødt Smør
- 3 stk. Æg
- 100 g Hvedemel
-
Topping
- 2 stk. store Æbler
- 2 spsk saltede Peanuts
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 200°C.
- Mazarinmasse: Smuldr marcipanen i en skål, og tilsæt sukker og smør, der er skåret i mindre stykker. Pisk massen sammen, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der fortsat piskes. Tilsæt melet, og rør dejen sammen.
- Fordel dejen i en 20 cm springform med bagepapir.
- Topping: Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i både. Læg æblerne taglagte i dejen, og drys med hakkede peanuts.
- Bag kagen i ca. 40 min til den er flot gylden. Servér gerne med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tip
I stedet for saltede peanuts kan æbletærten drysses med fx mandelflager.
Tærten kan med fordel bages dagen før og lunes inden servering. Tærten kan også fryses.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.