Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,25 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 31 anmeldelser

Æbletærte med marcipan og saltede peanuts 6

Hvis du pludselig får lyst til kage, er det her en virkelig nem æbletærte. Den består af en mazarinbund toppet med æbler, og drysset med lidt saltede peanuts, hvilket i samspil giver kagen en lækker smag. Servér kagen med lidt creme fraiche.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

  • Mazarinmasse

  • 150 g Rørsukker
  • 100 g blødt Smør
  • 3 stk. Æg
  • 100 g Hvedemel
  • Topping

  • 2 stk. store Æbler
  • 2 spsk saltede Peanuts

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Tænd ovnen på 200°C.
  2. Mazarinmasse: Smuldr marcipanen i en skål, og tilsæt sukker og smør, der er skåret i mindre stykker. Pisk massen sammen, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der fortsat piskes. Tilsæt melet, og rør dejen sammen.
  3. Fordel dejen i en 20 cm springform med bagepapir.
  4. Topping: Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i både. Læg æblerne taglagte i dejen, og drys med hakkede peanuts.
  5. Bag kagen i ca. 40 min til den er flot gylden. Servér gerne med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. 

Tip

I stedet for saltede peanuts kan æbletærten drysses med fx mandelflager.

Tærten kan med fordel bages dagen før og lunes inden servering. Tærten kan også fryses.

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften