Pæretærte med bagt marcipan creme 8
Vores lækre pæretærte er enkelt at lave og perfekt året rundt – både som dessert eller til kaffen. Servér den med flødeskum, is eller creme fraiche eller prøv den med friske frugter i stedet – kun fantasien sætter grænser. Find instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Mørdej
- 150 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 2 spsk Flormelis
- 1 Æggeblomme
- 1 spsk Vand (koldt)
-
Creme
- 100 g Flormelis
- 75 g Smør
- 1 Æg
- 0,50 dl Piskefløde
- 4 Pærer (halve, fra dåse)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mørdej: Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time.
-
Creme: Riv marcipanen groft og bland med flormelis. Tilsæt smør og vend det sammenpiskede æg og piskefløde forsigtigt i cremen.
-
Rul dejen ud og kom den i en smurt springform (ca. 22 cm), så dejen går helt op ad siderne.
-
Kom cremen i formen, skær hver pære i 4 stykker og læg dem ovenpå.
-
Bagetid ca. 30-40 minutter i en 200°C varm ovn.
-
Servér tærten kold med is, creme fraiche eller flødeskum.
Tip
Pæretærten er perfekt som gæstekage, da den med fordel kan laves dagen før.