Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 35 anmeldelser

Pæretærte med bagt marcipan creme 8

Vores lækre pæretærte er enkelt at lave og perfekt året rundt – både som dessert eller til kaffen. Servér den med flødeskum, is eller creme fraiche eller prøv den med friske frugter i stedet – kun fantasien sætter grænser. Find instruktionerne herunder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Mørdej

  • 150 g Hvedemel
  • 100 g Smør
  • 2 spsk Flormelis
  • 1 Æggeblomme
  • 1 spsk Vand (koldt)
  • Creme

  • 100 g Flormelis
  • 75 g Smør
  • 1 Æg
  • 0,50 dl Piskefløde
  • 4 Pærer (halve, fra dåse)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Mørdej: Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time.
  2. Creme: Riv marcipanen groft og bland med flormelis. Tilsæt smør og vend det sammenpiskede æg og piskefløde forsigtigt i cremen.
  3. Rul dejen ud og kom den i en smurt springform (ca. 22 cm), så dejen går helt op ad siderne.
  4. Kom cremen i formen, skær hver pære i 4 stykker og læg dem ovenpå.
  5. Bagetid ca. 30-40 minutter i en 200°C varm ovn.
  6. Servér tærten kold med is, creme fraiche eller flødeskum.

Tip

Pæretærten er perfekt som gæstekage, da den med fordel kan laves dagen før.

Produkter i opskriften