Hjemmelavede flødeboller med lakrids 25
Forkæl nogle du holder af med disse eksklusive flødeboller med kransekagebund, lakridsskum og hvid chokolade. Pynt eventuelt dine hjemmelavede flødeboller med et drys lakridspulver på toppen. Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv, kan du anvende vores færdiglavede, klar til brug kransekagemasse.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
-
Kransekagebund
- 100 g Sukker
- 40 g Pasteuriserede æggehvider
-
Lakridsskum
- 250 g Sukker
- 100 g Glukosesirup
- 75 g Vand
- 150 g Pasteuriserede æggehvider
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kransekagebunde
- Bland marcipanen og sukkeret sammen. Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt under omrøring. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt bundene ud, så de bliver ca. 4 cm i diameter.
- Bag bundene ved 210 ºC i ca. 8-10 min.
Lakridsskum
- Kom sukkeret, glukosesiruppen og vandet i en gryde, og kog det op ved jævn varme til 118 ºC.
- Pisk æggehviderne let skummende, og tilsættes langsomt sukkerlagen, mens der piskes. Pisk indtil massen er helt kold og fast. Det tager ca. 15 minutter.
- Tilsæt lakridspulver, og pisk til en ensartet masse (gem eventuelt lidt lakridspulver til pynt).
Samling
- Fyld lakridsskummet i en sprøjtepose, og sprøjt skummet ud på de afkølede bunde.
- Temperér den hvide chokolade, og dyp flødebollerne heri, eller hæld chokoladen over flødebollerne.
Tip
Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.
Til bunden kan vores færdige kransekagemasse også bruges.