Flødeboller med vaniljeskum og hyldeblomstgelé 24
Fine hjemmelavede flødeboller med sommersmag. Prøv selv at lave disse flødeboller med fyld af vaniljeskum og hyldeblomstgelé på en bund af marcipan.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
-
Hyldeblomstgelé
- 3 bl. Husblas
- 1,50 dl ufortyndet Hyldeblomstsaft
-
Marcipanbunde
-
Chokoladeskaller
-
Vaniljeskum
- 250 g Sukker
- 100 g Glukosesirup
- 75 g Vand
- 150 g Æggehvider
- 1 spsk Sukker
- 1 Vaniljestang
- 1 spsk Flormelis
-
Pynt og samling
-
25 g
- grøn Pulverfarve
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Hyldeblomstgelé
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Lun hyldeblomstsaften op og rør den udblødte husblas ud heri.
- Fordel saften i en silikoneform med 24 halvkugler á ca 2,5 cm i diameter.
- Sæt formen i fryseren i ca. 1 time til geléen er fast.
Marcipanbunde
- Ælt marcipanen blød og medgørlig og rul den ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm.
- Udstik 24 runde bunde, der passer i størrelsen til flødebolleskallernes diameter.
Chokoladeskaller
- Temperer ODENSE Chokolade og støb en skal i en chokoladeform til flødebolleskaller.
- Ryst overskydende chokolade ud af formen og lad chokoladen sætte sig.
- Befri forsigtigt skallerne fra formen og sæt dem til side til de skal fyldes med skum.
Vaniljeskum
- Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader.
- Pisk æggehviderne let til de skummer sammen med 1 spsk. sukker og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle mens der piskes kraftigt.
- Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur, det tager ca. 20 min.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med flormelis til vaniljesukker.
- Vend forsigtigt vaniljesukker i skummet. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne til ca. 5 mm fra kanten.
- Befri de små frosne hyldeblomsthalvkugler fra silikoneformen, lad dem tø op i ca. 10 min. og læg dem dernæst med bunden i vejret ned i vaniljeskummet.
- Læg marcipanbundene på som “låg”. Lad flødebollerne hvile i en times tid inden du overtrækker bundene.
Samling
- Temperer ODENSE Chokolade og dyp skallerne med bunden nedad i overtrækket, så den dækker og forsegler marcipanbundene.
- Stil flødebollerne på et stykke bagepapir til chokoladen er størknet.
- Udstik små hvide fondantblomster, pensl med lidt grøn pulverfarve og sæt dem fast med lidt smeltet chokolade.
Tip
Arbejdet med at temperer chokolade kan være svært! Man kan sagtens erstatte chokoladen med overtræk, som ikke kræver temperering. Se den uddybende forklaring på forskellen på chokolade og overtræk her.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.