Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser

Pæretærte med marcipan og sirup 8

Her har du opskriften på verdens måske bedste pæretærte. En klassisk sprød mørdej toppet med sød mazarinmasse og naturligvis lækre, modne pærer. Server den lune tærte med kold, syrlig creme fraiche eller en luftig flødeskum eventuelt oprørt med lidt vaniljesukker.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Mørdej

  • 150 g Hvedemel
  • 75 g Flormelis
  • 100 g koldt Smør
  • 1 stk. lille Æg
  • Mazarinmasse

  • 100 g Rørsukker
  • 100 g blødt Smør
  • 2 stk. Æg
  • 50 g Hvedemel
  • Fyld

  • 3 stk. modne Pærer
  • 1 dl Ahornsirup
  • 1 spsk Kanel

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mørdej

  1. Kom melet og flormelissen i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget, og saml dejen hurtigt. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i ca. 1 time.

Marcipanmasse

  1. Smuldr marcipanen i en skål, og tilsæt sukkeret og smørret. Pisk til en creme.
  2. Tilsæt æggene et ad gange, mens der piskes.
  3. Tilsæt melet, og rør dejen sammen.

Fyld

  1. Halver pærerne, fjern kernehusene, og skær pærerne i tynde skiver, så de stadig hænger sammen.

Tærte

  1. Rul mørdejen ud, så den passer i størrelsen til din tærteform.
  2. Smør formen, og fordel deri. Top med mazarinmasse. Fordel pærerne i dejen.
  3. Pensl med lidt sirup, og drys med kanel.
  4. Bag tærten i midten af ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.
  5. Afkøl kagen en smule, inden den pensles med resten af siruppen.
  6. Server med creme fraiche eller flødeskum.

Tip

Tærten kan også bages med æbler eller brombær afhængig af sæson og smag.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften