Julekys 30
Er du vild med guf? Så må du bare prøve disse små lækre julekys. Alt, du skal bruge er 5 ingredienser og 30 minutter til at kreere disse. Opskriften passer helt perfekt til den søde juletid.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
- 300 g Sukker
- 1 dl Vand
- 150 g Pasteuriserede æggehvider
-
250 g
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Marcipanen skæres i skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5-8 minutter.
-
Guf: Kog 300 g sukker og 1 dl vand op. Lad det yderligere koge i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let, og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 minutter. Guffet skal være helt stift og fast.
-
Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i ca. 5 minutter ved 180 °C, så de får en fast overflade.
-
Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne i smeltet mørk overtrækschokolade.
Tip
Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her.
Kan holde sig frisk i 4-5 dage ved opbevaring ved 8-12 grader.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.