Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Julekys 30

Er du vild med guf? Så må du bare prøve disse små lækre julekys. Alt, du skal bruge er 5 ingredienser og 30 minutter til at kreere disse. Opskriften passer helt perfekt til den søde juletid.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Marcipanen skæres i skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5-8 minutter.
  2. Guf: Kog 300 g sukker og 1 dl vand op. Lad det yderligere koge i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let, og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 minutter. Guffet skal være helt stift og fast.
  3. Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i ca. 5 minutter ved 180 °C, så de får en fast overflade.
  4. Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne i smeltet mørk overtrækschokolade.

Tip

Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her.

Kan holde sig frisk i 4-5 dage ved opbevaring ved 8-12 grader.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften