Frugttærte med marcipanbund og jordbær 10
Nem opskrift på frugttærte med marcipanbund og jordbær. Den skønne tærtebund er bl.a. lavet på marcipan, og tilføjet reven skal fra en appelsin for at give bunden en frisk og frugtig twist. Bunden bages i ca. 30 min., hvorefter den skal afkøles og pyntes med flødeskum eller vaniljeis og friske jordbær. Det bliver ikke nemmere at lave en jordbærtærte med denne lette opskrift, som er en favorit hos vores forbrugere.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 3 Æg (str. M) eller 2 Æg (str. L)
- 200 g Sukker
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- Appelsinskal fra 1 appelsin
-
Pynt
- Vaniljeis eller flødeskum
- Friske Jordbær
Sådan gør du
- Smør en springform med løs bund (24 cm). Pisk æg og sukker til en tyk creme, og vend forsigtigt mel blandet med bagepulver heri.
- Riv marcipanen groft, og vend den i dejen sammen med appelsinskal. Hæld dejen i formen.
- Bagetid ca. 30 minutter i en 170°C varm ovn. Pynt den afkølede kage med flødeskum og jordbær.
Tip
Prøv tærten med bagt frugt. Følg opskriften, men kom 150 g. frosne bær (f.eks. solbær, blåbær eller kirsebær) over dejen. Dæk frugten med 50 g. koldt smør i skiver og bag tærten. Bagetid: Ca. 35-40 minutter i en 175°C varm ovn.