Æbletærte med marcipan 2
Denne æbletærte er supernem og hurtig at lave, så den er helt perfekt, når den impulsive bagetrang opstår. En dejlig sød kage, der egner sig særdeles godt til kaffen. Servér den eventuelt med creme fraiche for at give den lidt syrlighed. Med denne opskrift kan du lave 2 skønne tærter i 23 cm springforme.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 2 stk.
- 400 g Sukker
- 5 Æg
- 200 g Hvedemel
-
Topping til 2 tærter
- 7 Æbler uden kernehus og stilk (skåret i både)
- 30 g Vaniljesukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Riv marcipan, og bland med sukker. Tilsæt æg lidt efter lidt. Når massen er rørt sammen, tilsættes hvedemel
- Hæld dejen i en tærteform eller en springform
- Læg æblerne på, og drys til sidst vaniljesukker på tærterne, inden de bages i 40 minutter ved 180°C.
Tip
Gem ca. 100 g af marcipanen. Skær den i tern, og kom den i dejen til sidst for at få synlige, flotte stykker marcipan i tærten.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.