Flødeboller med marcipan og skovbær 22
Opskriften er udviklet af Christian Tønnesen, kendt fra programmet Den store bagedyst på DR1, efteråret 2012. Flødebollerne laves på en skøn marcipanbund, vaniljeskum og overtrækkes med mørk chokolade.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 22 stk.
-
Marcipanbund
- 130 g Sukker (evt. rørsukker)
- 3 Æggehvider (á 36 g/stk)
- Frysetørret skovbær
-
Skum
- 60 g Vand
- 90 g Glukosesirup
- 200 g Sukker
- 120 g Pasteuriserede æggehvider (4 stk.)
- 15 g Sukker
-
Overtræk
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Marcipanbunde: Marcipan røres med sukker og æggehvide - stil evt. sukkeret i blød i æggehviden i 1-2 timer inden brug. Knus de frysetørrede skovbær og rør den ud i marcipanen. Når massen er rørt lind kommes den i en sprøjtepose, og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse. Bages ved 190°C i 8-10 minutter, til de er gyldne.
-
Skum: Vand, glukose og 200 g sukker bringes i kog. Når siruppen når 110°C, startes piskning af æggehvider og sukker. Når siruppen når 118°C, hældes det forsigtigt i den piskede skum og piskes til det har stuetemperatur.
-
Fyld skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på de kolde marcipanbunde. Lad overfladen på skummet tørre i ca. 60 minutter. Temperér den mørke chokolade og overtræk flødebollerne. Pynt til sidst flødebollerne med frysetørrede skovbær.
Tip
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.