Flødeboller med hvid chokolade og solbær 22
Opskriften er udviklet af Christian Tønnesen, kendt fra programmet Den store bagedyst på DR1, efteråret 2012. Christian fik en flot 2. plads og imponerede undervejs i de mange dyster med hans styrke indenfor blandt andet bagværk. Han har således en stærk passion for at bage både brød og kager. Christian er perfektionist, stædig og dedikeret.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 22 stk.
-
Marcipanbund
- 130 g Sukker (evt. rørsukker)
- 3 Æggehvider (á 36 g/stk)
-
Skum
- 6 cl Vand
- 90 g Glukosesirup
- 200 g Sukker
- 120 g Pasteuriserede æggehvider (4 stk)
- 125 g Solbær
- 15 g Sukker
-
Pynt
- Pistaciekerne
- Mandelsplitter
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Marcipanbunde: Marcipan røres med sukker og æggehvide - stil evt. sukkeret i blød i æggehviden i 1-2 timer inden brug. Når massen er rørt lind kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse. Bages ved 190°C i 8-10 minutter, til de er gyldne.
-
Skum: Vand, glukose og 200 g sukker bringes i kog. Når siruppen når 110°C, startes piskning af æggehvider og sukker. Når siruppen når 118°C, hældes det forsigtigt i den piskede skum, og piskes til det har stuetemperatur.
-
Kog solbærrene og smag til med lidt sukker, Blend bærrene lidt til en grov mos og køl den helt af. Bland bærrene i skummet så det bliver marmoreret. Fyld skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på de kolde marcipanbunde. Lad overfladen på skummet tørre i ca. 60 minutter.
-
Temperér den hvide chokolade og overtræk flødebollerne. Pyntes efter smag med mandelsplitter, pistaciekerner eller lakridspulver.
Tip
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.