Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Flødeboller med citronskum, karamel og hasselnød 24

Lækre hjemmelavede flødeboller med smag af citron og karamel. Prøv selv at lave disse søde og friske flødeboller hvor skallen er støbt inden der kommes fyld i.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Karamel

  1. Kom hele dåsen ned i en gryde med vand og kog den kondenserede mælk i 3,5 time (dåsen skal IKKE åbnes). Sørg for, at dåsen hele tiden er dækket af vand.
  2. Lad karamellen køle af i dåsen, og først når den er kold, åbnes den.
  3. Kom karamellen i en sprøjtepose, og afsæt spiraler af karamel på indersiden af flødebolleskallerne.

Hasselnøddebunde

  1. Ælt marcipan og hasselnøddeflagerne godt sammen.
  2. Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm.
  3. Udstik 24 runde bunde, der passer i størrelsen til flødebolleskallernes diameter.

Chokoladeskaller

  1. Temperer ODENSE Chokolade og støb en skal i en chokoladeform til flødebolleskaller
  2. Ryst overskydende chokolade ud af formen og lad chokoladen sætte sig
  3. Befri forsigtigt skallerne fra formen og sæt dem til side til de skal fyldes med skum

Citronskum

  1. Kog sukker, glukosesirup og citronsaft op i en lille gryde til præcis 117 grader.
  2. Pisk æggehviderne let til de skummer. Tilsæt 1 spsk. sukker og derefter den brandvarme citronsirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
  3. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
  4. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne til 1/2 cm fra kanten. Læg hasselnøddebundene på som “låg”.
  5. Lad flødebollerne hvile i en times tid, inden du overtrækker bundene.

Samling

  1. Temperer ODENSE chokolade og dyp skallerne med bunden nedad i chokolade, så det dækker og forsegler hasselnøddebundene.
  2. Stil flødebollerne på at stykke bagepapir til chokoladen er størknet.
  3. Dyp derefter toppene af flødebollerne i chokoladen og afslut med hasselnøddeflager.

Tip

  1. Du kan købe form til flødebolleskaller på forskellige online bageshops.

Vil du ikke arbejde med at temperere chokoladen, kan du erstatte den med overtræk, som ikke kræver temperering. Se den uddybende forklaring på forskellen på chokolade og overtræk her.

Find alle vores opskrifter på flødeboller her.

 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften