Hjemmelavede flødeboller 20
Har du nogensinde prøvet at lave hjemmelavet flødeboller? Det er slet ikke så svært, som det ser ud og så smager det helt fantastisk.
Vi anbefaler at bruge en røremaskine, til at piske flødebolleskummet på, da en håndmixer ikke er kraftig nok, til at piske skummet til den rette konsistens.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
- 250 g Sukker
- 1 spsk Vaniljesukker
- 100 g Glukose
- 75 g Vand
- 150 g Pasteuriserede æggehvider
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Rul marcipanen til en pølse og skær den i 20 skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 5-8 min. Lad bundene køle af.
- Sukker, vanilje, glukosesirup og vand koges op til 118 grader.
- Kom æggehviderne i skålen til røremaskinen. Æggehviderne piskes let op, lige inden sukkerlagen rammer de 118 grader.
- Når sukkerlagen er klar, hældes den langsomt ned langs kanten af skålen, mens der piskes. Skummet skal nu piskes, til det er helt afkølet. og det kan godt tage 15 min eller mere. Hvis ikke skummet bliver pisket nok, vil det falde sammen og blive meget svært at dyppe i overtræk.
- Smelt overtræksknapperne i mikroovn eller over vandbad. Hæld evt. det smeltede overtræk i et stort glas og dyp flødebollerne heri. Opbevar flødebollerne i en kagedåse ved stuetemperatur i op til 5 dage.
Tip
Se vores bedste tips og tricks til de perfekte flødeboller her.
Find alle vores opskrifter på flødeboller her.