Studenterhuekage 20
Kender du en, der snart bliver student? Så er den her opskrift på den fineste studenterhuekage den helt perfekte måde at markere færdiguddannelsen på. Den kan både serveres som en overraskelse til den nyudklækkede student lige efter, der er sat hue på, til vennerne ifm. studenterkørsel eller til familien til studentergilde. Uanset hvad garanterer vi, at kagen vil imponere både studenten, vennerne og familien. Og husk, at du selvfølgelig kan ændre farven på kantbånd, alt efter om huen er blå, lilla eller anden farve.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 personer
-
Kage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Fyld
- 500 g Jordbær
- 250 g Hindbær
-
Pynt
Sådan gør du
- Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Kog fløde op, og hæld over den mørke chokolade. Rør godt sammen, og sæt på køl til dagen efter, så det bliver helt fast.
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og tilsæt kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet og let afkølet kakaosmør i dejen, og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
- Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 30 cm eller alternativt 3 bradepander. Bag ved 160° C i ca. 30-40 min.
- Når kagen er afkølet, deles den i 3 lag (har du bagt i bradepander skal de ikke deles).
- Pisk chokoladecremen op til en tyk og luftig creme, og fordel jævnt på de 3 lag og i et tyndt lag udenpå kagen. Læg jordbær og hindbær oven på cremen inden næste lag lægges på.
- Udrul hvid fondant til en rund cirkel (ca. Ø 40 cm). Overtræk kagen. Gem et lille stykke hvid fondant til emblemet på huen. Udrul rød og sort fondant og form kantbånd, emblem og skygge.
Tip
Som supplement til den flotte studenterhuekage kan du også servere fine miniature studenterhuer i fondant.