Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Rabarberkage med kokosmarengs (á la bedstefars skæg) 12

Her er en skøn opskrift på en rabarberkage med kokosmarengs, også kendt som bedstefars skæg. Den består af en lækker saftig kagebund, med et lag af rabarberkompot, toppet med en gylden og sprød kokosmarengs. Giv den et fint finish ved at drysse kokosflager på toppen. En god dessert til alle årets sæsoner.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør sukker, smør og marcipan (150 g) blødt og cremet. Pisk først ægget i og dernæst æggeblommer i en ad gangen og pisk mindst 1 min. for hver. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med mælk.
  2. Kom dejen i en smurt bradepande ca. 20*30 cm og bag den 15 min. ved 175°C.
  3. Bring langsomt rabarber, sukker (125 g) og vaniljekorn i kog og lad det koge 5 min. til en tyk kompot.
  4. Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i lidt ad gangen og pisk til en sej marengs. Vend revet marcipan (50 g) i.
  5. Smør rabarberkompotten ud på kagen i et jævnt lag og kom marengsen henover. Drys med kokos og bag kagen i yderligere ca. 15 min., til marengsen er gylden og sprød. Afkøl inden servering.

Tip

Find flere opskrifter på kage lige her.

Produkter i opskriften