Hjemmelavet kransekage 9
Forkæl dine gæster med lækre hjemmelavede kransekagestykker. Opskriften her er vores absolut mest populære opskrift, og den er vel besøgt året rundt. Den er let og ligetil, og kransekagestykkerne pyntet med chokolade og glasur smager lige præcis som et klassisk stykke kransekage skal smage. Server kagerne nytårsaften med et glas bobler, til bryllup, studenterfest, konfirmation, reception eller en anden festlig lejlighed.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 9 personer
- 150 g Sukker
- 1 stk. Æggehvide (á 36 g/stk)
-
Glasur
- 200 g Flormelis
- 1 stk. Æggehvide
Sådan gør du
- Rør sukkeret i æggehviden. Lad det evt. trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen.
- Kom massen i en sprøjtepose med trekanttyl og sprøjt ud i stænger på en bageplade med bagepapir.
- Bag kransekagestykkerne i ovnen ved 210°C i 12-14 min., til de er gyldne.
- Smelt overtræk og dyp enderne på kransekagestykkerne heri.
- Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide.
- Pynt kransekagestykkerne med glasuren.
Tip
Skal det være endnu nemmere at lave kransekagestykker? Så kan du bruge vores færdige ODENSE Kransekagemasse. Se hvordan du bruger massen i denne opskrift på nemmelavede kransekagestykker, hvor du også kan se et andet bud på, hvordan du kan forme dine kransekagestykker.
Som tommelfingerregel beregnes ca. 50 g kransekagemasse pr. person.
Se vores store udvalg af kransekager lige her.