Nemme napoleonshatte 22
Napoleonshatte er en klassiker, som mange kender til! Her får du opskriften på vores bud på napoleonhatte, og så kan du selv bestemme, om du vil lave din egen mørdej, eller købe den fra køl i supermarkedet. Uanset hvad du vælger, er napoleonshatte altid en sikker vinder. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 22 stk.
-
Mørdej
- 200 g koldt Smør
- 100 g Sukker
- 1 Æg
- 300 g Hvedemel
-
Napoleonshat
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mørdej:
- Smuldr det kolde smør i melet, og tilsæt derefter sukker og æg.
- Saml dejen hurtigt til en ensartet og glat masse.
- Pak herefter mørdejen ind i film, og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse.
Napoleonshatte:
- Rul mørdejen ud i 3 mm tykkelse. Udstik 22 runde stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir (hvert stykke skal være ca. 6 cm i diameter).
- Tryk kransekagemassen ud, og form som små kugler på mørdejsstykkerne (fugt mørdejsstykkerne med lidt vand - så sætter kransekagen bedre fast).
- Fold mørdejen op omkring kransekagemassen, og bag dem ved 220°C i 6-8 minutter til de er gyldne.
- Efter afkøling dyppes hvert hjørne på kagehattene i smeltet mørk overtræk.
Tip
Det er vigtigt, at dejen hviler på køl, da den ellers kan være svær at rulle ud. Mørdejen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet. Mørdejen kan også fryses. Tag den blot op et par timer før den skal bruges.
Se vores store udvalg af kransekager lige her.