Fersken galette 6
Skal du imponere dine gæster med en dessert, der både er smuk og smager himmelsk? Så prøv denne opskrift på lækker fersken galette. De fine små kager er bagt med glutenfrie marcipanbunde, toppet med kransekagemasse og flotte ferskenbåde på toppen, der giver kagen et professionelt udtryk. Den perfekte dessert til mennesker, du holder af.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
- 150 g Glutenfrit mel (lyst)
- 50 g Sukker
- 125 g Smør
- 1 Æggeblomme
- 3 Ferskner (nektariner eller sharonfrugter kan også bruges)
- Æggehvide (sammenpisket, til pensling)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Bland mel, marcipan og sukker. Smuldr smørret i dejen, og saml den med æggeblomme med hænderne.
- Læg dejen på køl i 30 min.
- Rul derefter dejen ud i ca. 5 mm tykkelse, og udstik i 6-8 cirkler på 8-10 cm i diameter.
- Læg dem på en bageplade, og fordel kransekagemassen oven på med ½ cm afstand fra kanten. Glat med bagsiden af en fugtig ske.
- Skær fersknerne i smalle både, og læg dem oven på kransekagemassen.
- Pensl kanten med æggehvide, og bag tærterne nederst i ovnen ved 200°C traditionel ovn/undervarme i ca. 20 min. til bunden er gylden og sprød.
- Afkøl og servér evt. med vaniljeis eller flødeskum.