Jordbærtærte - glutenfri & laktosefri 8
Denne opskrift består af en lækker jordbærtærte - helt uden gluten og laktose. Kagen er bygget op af en marcipan-cookiebund, laktosefri creme og toppet med friske jordbær, og så er den klar på kun én enkelt time. Følg instruktionerne herunder og glæd dine gæster med en lækker gluten- og laktosefri jordbærkage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Marcipan-cookiebund
- 120 g Sukker
- 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 90 g Mandler
-
Laktosefri creme
- 2 dl Mandelmælk eller havremælk
- 35 g Sukker
- 0,50 tsk Vaniljesukker
- 15 g Majsstivelse
- 2 Æggeblommer
- 1 dl Piskefløde (laktosefri)
-
Topping
- 2 bakker Jordbær (friske)
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Sukker og marcipan røres godt sammen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen.
-
Hak derefter mandlerne groft og bland dem i marcipanmassen sammen med resten af ingredienserne.
-
Smør en springform på ca. Ø 20 cm. godt på indersiden af ringen, og læg et stykke bagepapir i bunden, inden dejen hældes i formen og bages. Bag ved 180°C i 30-35 min.
-
Pisk alle ingredienserne til den laktosefri creme godt sammen i en gryde, og lad cremen koge op. Det er vigtigt at piske i cremen, mens den koger. Pisk indtil den begynder at blive tyk, og hæld derefter cremen over i en skål, som dækkes med husholdningsfilm.
-
Tryk husholdningsfilmen helt ned til cremen, så der ikke er noget luft, for at undgå at cremen danner en skorpe. Sæt cremen på køl indtil den er kold (det tager ca. 1 time). Når cremen er kold piskes fløden stiv, og vendes sammen med cremen.
-
Tag bunden ud af springformen og placer den på et lagkagefad eller en stor tallerken.
-
Fordel cremen på toppen af bunden i et pænt jævnt lag og pynt til sidst tærten med jordbær og skovsyre.