Grillet æble 8
Opskriften er udviklet af Claus Holm, der næppe behøver større introduktion. Hans daglige base er restauranten Sans og Samling, men samtidig ses han ofte som TV-kok. Opskriften er baseret på ideen om at komme med inspiration og opskrifter til nemme og velegnede desserter med marcipan, som alle kan laves på grillen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 4 Æbler
- 1 Øl (mørk, f.eks. Ale no. 16)
Sådan gør du
-
Kernehusene udstikkes, og æblerne skæres i skiver på 2 cm tykkelse.
-
Marcipan skæres i skiver på 1 cm, der rulles/trykkes ud, så størrelsen passer med æbleskiverne.
-
Læg skiverne i en foliebakke og hæld mørk øl over og lad det trække i 10 minutter på køl.
-
Tag æblerne og saml skiverne skiftevis med æble og marcipan. Start og slut med æble. Smør evt. æblerne med lidt olivenolie inden de sættes direkte på grillen.
-
Ved grillens eftervarme grilles de samlede æbler ca. 2-3 minutter på hver side under lukket låg. Serveres lune sammen med en god is eller iskold flødeskum.
Tip
Du kan også grille ved indirekte varme i stedet for eftervarme, så fungerer kuglegrillen som en slags varmluftsovn. Indirekte varme laver du ved at lægge en foliebakke i bunden af grillen og fordele briketterne langs siderne af bakken.
Find flere dessertopskrifter eller æblekage-og tærteopskrifter lige her.