Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
35 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Grillet æble 8

Opskriften er udviklet af Claus Holm, der næppe behøver større introduktion. Hans daglige base er restauranten Sans og Samling, men samtidig ses han ofte som TV-kok. Opskriften er baseret på ideen om at komme med inspiration og opskrifter til nemme og velegnede desserter med marcipan, som alle kan laves på grillen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Kernehusene udstikkes, og æblerne skæres i skiver på 2 cm tykkelse.
  2. Marcipan skæres i skiver på 1 cm, der rulles/trykkes ud, så størrelsen passer med æbleskiverne.
  3. Læg skiverne i en foliebakke og hæld mørk øl over og lad det trække i 10 minutter på køl.
  4. Tag æblerne og saml skiverne skiftevis med æble og marcipan. Start og slut med æble. Smør evt. æblerne med lidt olivenolie inden de sættes direkte på grillen.
  5. Ved grillens eftervarme grilles de samlede æbler ca. 2-3 minutter på hver side under lukket låg. Serveres lune sammen med en god is eller iskold flødeskum.

Tip

Du kan også grille ved indirekte varme i stedet for eftervarme, så fungerer kuglegrillen som en slags varmluftsovn. Indirekte varme laver du ved at lægge en foliebakke i bunden af grillen og fordele briketterne langs siderne af bakken.

Find flere dessertopskrifter eller æblekage-og tærteopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften