Marcipanrør med bær og lakridssirup 5
Hvis du ikke ved hvad du skal lave til dessert, så er denne marcipan dessert oplagt! Disse små, lækre marcipanrør med bær indeni vil overraske enhver.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 5 personer
- 40 g Pasteuriserede æggehvider
- 100 g Sukker
- 24 Brombær (friske, med frosne kan også bruges)
-
Sirup
- 50 g Sukker
- 1 tsk Honning (akacie)
- 100 g Salmiaklakrids
- 3 stk. Stjerneanis
- 4 dl Vand
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Original ODENSE Marcipan, æggehvider og sukker æltes sammen og stilles på køl til dagen efter.
-
Marcipanmassen fyldes i en frostpose og lægges på frost i ca. 10 minutter. Klip posen op og tryk marcipanmassen ud i 25x30 cm og del i 8 ligestore stykker.
-
Læg 3 bær på hvert stykke - rul sammen og luk enderne, så det danner et rør.
-
Sæt alle rørerne på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 ° C i ca. 20 minutter. Afkøl.
-
Smelt mørk og hvid overtrækschokolade i samme skål over vandbad - rør kun rundt 2 gange - så marmoreringen opstår. Dyp marcipan-rørerne heri så toppen og siderne dækkes. Afkøl.
-
Lakridssirup: Sukker, stjerneanis, akaciehonning, lakrids og vand varmes langsomt op og koges stille og roligt ind, til sirup konsistensen er opnået.
-
Dekorér tallerknen med et strejf lakridssirup. Halvér marcipanrørene og placér dem på tallerknen sammen med vanilje flødeis.
Tip
Find flere opskrifter på desserter lige her.