Hindbær- og fastelavnsstang 12
Denne lækre fastelavnsstang er et oplagt valg, hvis du får mange gæster til fastelavn, da der er nok til 12-14 i opskriften. Fastelavnsstangen har en skøn mild smag af appelsin og kardemomme, og den lækre creme, de kan laves på både friske eller frosne hindbær, sætter prikken over i'et. Mandelfyldning gør fastelavnsdejen saftig og sød - et perfekt match til den friske hindbærcreme.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 3 dl Mælk
- 50 g Gær
- 1 dl Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smør stuetemperatur
- 1 tsk Kardemomme
- 500 g Hvedemel
- 1 Citron - revet skal heraf
- 1 Æg til pensling
- Mandelflager
-
Fyld
- 50 g Vand
- 6 dl Piskefløde
- 1,50 dl Hindbær
- 6 tsk Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Lun mælken til 30 °C. Tilføj de resterende ingredienser i en skål og ælt indtil dejen er elastisk. Lad dejen hæve dækket mindst 30 minutter.
-
Del dejen i 2 stykker og rul dem ud som lange brød. Læg dem på en bageplade og lad hæve omkring 40 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
-
Pensl brødene med æg og drys med mandelflager. Bag dem i 15-20 minutter. Lad dem derefter køle af.
-
Pisk fløde med sukker. Tilsæt hindbær og bland sammen. Skær spidsen af brødene og halvér dem. Rør marcipan med vand til en blød konsistens og sprøjt marcipanfyldning og creme på bunden. Drys evt. med flormelis.
Tip
Hvis du bruger frosne hindbær, skal de først have et opkog.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.