Boller med rosiner og marcipan 12
Disse boller kan spises året rundt, men er også gode som fastelavnsboller til dig, der ikke er vild med fyldte fastelavnsboller, eller til dig, der blot vil prøve en utraditionel fastelavnsbolle. De adskiller sig ved at marcipan og rosiner arbejdes ind i dejen i stedet for at ligge som fyld i kernen af bollen. Efter hævning skal de blot lægges på en bageplade med to spiseskeer, hvilket gør dem utrolig nemme at lave. De smager ikke desto mindre skønt af både marcipan, rosiner og et strejf af frisk citron.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 250 g Hvedemel
- 3 tsk Tørgær
- 75 g Smør
- 2 spsk lys Muscovadorsukker
- 1 Æg
- 75 g Rosiner
- 1 tsk Citronskal fra en økologisk citron
- 250 g Fromage frais
- 1 sammenpisket Æg til pensling
- lys Muscovadorsukker til drys
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland hvedemel og tørgær og smuldr smørret i melblandingen. Rør sukker, æg, rosiner samt marcipan i dejen. Tilsæt citronskal og fromage frais og ælt dejen let sammen. Lad den hæve lunt i 1½ time.
-
Form 10-12 boller med to spiseskeer og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne til hævning i 30 minutter.
-
Pensl med æg og drys med lidt sukker. Bag bollerne ca. 20 minutter ved 200° C.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.