Fastelavnsboller med marcipanfyld 14
Disse fastelavnsboller laves som en klassisk fastelavnsbolledej og formes til 14 små boller. Herefter skal de skæres op og fyldes med flødeskum, der er blandet op med lækker marcipan og pyntes med glasur af chokolade. De små fastelavnsbollerne er perfekte til den lille lækkersult. Men pas på, du får med garanti lyst til en mere, når du først har smagt disse små vidundere!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Boller
- 1 dl Mælk
- 25 g Gær
- 1 Æg
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 75 g Smør
- 300 g Hvedemel
- 1 sammenpisket Æg til pensling
-
Fyld
- 1,25 dl Piskefløde
-
Glasur
- 100 g Flormelis
- lidt Vand
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg samt sukker i. Smuldr smørret i melet og tilsæt vaniljesukker. Rør gærblandingen i og ælt dejen til den er blank og smidig. Form 14 boller, læg dem på en bageplade og pensl med sammenpisket æg. Lad dem hæve lunt i 1 time. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
-
Pisk piskefløde og vend revet marcipan i. Bland smeltet chokolade, flormelis og lidt vand til en tilpas konsistens (ikke for tynd). Skær bollerne igennem, fyld dem med marcipanflødeskum og pynt med chokoladeglasuren.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.