Orange-marcipankage med sorte katte 12
Denne lækre fastelavnskage er dejlig tæt og saftig og har en skøn smag af marcipan og appelsin. Kagen kan sagtens laves et par dage i forvejen, da den kun bliver bedre af at stå. Vent dog evt. med marcipan og de små sorte fondantkatte, så marcipanen ikke bliver tør.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 225 g Smør
- 200 g Sukker
- 5 Æg str. S/M
- 225 g Hvedemel
- 50 g Kokosmel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 Appelsin (skal og saft herfra - økologisk)
-
Smørcreme
- 100 g Smør
- 100 g Flormelis
-
Top og pynt
-
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tænd ovnen på 175 ˚C
-
Rør smør, marcipan og sukker sammen til en cremet luftig masse, (rør i ca. 5 minutter). Tilsæt æggene et ad gangen, pisk grundigt efter hvert æg. Vend mel, kokosmel, bagepulver, saft og skal fra appelsinen i dejen. Hæld dejen på en smurt springform (24 cm).
-
Bag den i ca. 40 minutter eller indtil kagen er akkurat gennembagt. Tjek med en kødnål eller lignende at der ikke hænger ubagt dej ved, når den trækkes op ad kagen. Lad kagen køle helt af og vend den ud af formen.
-
Pisk smør og flormelis i 5 minutter til en luftig smørcreme og fordel cremen over den afkølede kage. Læg marcipanlåget over kagen og tryk siderne ind. Vend kagen rundt og buk marcipanen ind under, så den lægger sig om selve kagen. Vend kagen rundt igen.
-
Rul fondanten ud til en tykkelse på ca. 2 mm, og skær hoveder ud til kattene (se foto). Rul små kugler af gul fondant og sæt på som øjne, sæt en ganske tynd stribe af sort i midten, (se foto). Rul små tykke trekanter til næse og sæt dem på.
Tip
Bag kagen sammen med børn og lad dem være med til at dekorere.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.