Glade fastelavnsboller 12
Denne opskrift på fastelavnsboller kalder vi for glade fastelavnsboller, fordi de gør os glade, hver gang vi spiser dem. Derfor har vi også pyntet dem med glade ansigter af smeltet chokolade, men du kan pynte dem, lige som du vil. Fastelavnsbollerne er fyldte med lækker marcipan og nougat, som giver dem en skøn sødme, og det er et godt alternativ til den klassiske vaniljecreme. Husk at du kan købe både marcipan og nougat i vores webshop.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Boller
- 75 g Smør
- 1 dl Mælk
- 25 g Gær
- 1 Æg
- 1 spsk Sukker
- 250 g Hvedemel
- 1 sammenpisket Æg til pensling
-
Fyld
- 50 g Sukker
- 30 g Smør
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg samt sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i og ælt dejen let igennem. Lad dejen hvile i 30 minutter.
-
Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
-
Rør smør, sukker og marcipan sammen og fordel det midt på kvadraterne.
-
Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et stykke på hver. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
-
Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
-
Når bollerne er afkølede dekoreres de med glade ansigter lavet af smeltet chokolade.
Tip
Bollerne kan fryses.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.