Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Chokolademuffins til fastelavn 12

Er du ikke vild med fastelavnsboller, eller vil du blot have noget alternativt til at servere for dine fastelavnsgæster, må du prøve disse skønne chokolademuffins, der med lidt kreativ kagepynt alligevel får et fastelavnsudtryk. Kagerne har en skøn smag af kakao og chokolade, og den luftige smørcreme med flødeost giver en frisk smag til chokoladen. Prikken over i'et er de små sorte fastelavnskatte af sort fondant.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • Muffins

  • 1 dl Sødmælk
  • 150 g Smør
  • 150 g Sukker
  • 3 Æg
  • 160 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 30 g Kakao
  • Creme

  • 75 g Smør
  • 75 g Flormelis
  • 150 g Flødeost
  • evt. Frugtfarve
  • Pynt

  • 50 g

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Hak chokoladen fint og smelt den sammen med mælk i en gryde. Rør smør og sukker blødt og cremet og pisk æggene i et ad gangen.
  2. Sigt hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og kakao i dejen og rør det i sammen med chokolademælken.
  3. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag kagerne ved 175°C i 20-25 min. Lad muffinene afkøle, før du pynter dem.
  4. Pisk smør og flormelis til en luftig creme. Tilsæt flødeosten og pisk igen, indtil cremen er ensartet. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små toppe på dine muffins.
  5. Rul den sorte fondant ud i et tyndt lag, og udstik/udskær små katte. Lad fondant-kattene ligge og tørre. (De kan med fordel laves dagen før).
  6. Kattene stikkes ned i cremen.

Tip

Der kan også anvendes ODENSE marcipan sort til kattene, eller anden farvet ODENSE overtræksmarcipan.

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften