Brændende cupcakes 12
Fine små brændende cupcakes, som er gode til f.eks. Sankthansaften. Flammerne er lavet af gul og rød fondant, som er blandet, så de får en let marmoreret og ”flammeagtig” effekt. Start med at lave flammerne af fondanten, da de skal tørre 1 time ved lav varme, så de bliver hårde. Specialudstyr: cupkageforme, evt. en cupkage-bradepande. Den er ikke uundværlig, men hjælper til at kagerne holder formen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 200 g Hvedemel
- 1,50 tsk Bagepulver
- 50 g Mandelmel
- 0,50 tsk Salt (fint)
- 3 Æg (str. M)
- 150 g Sukker
- 100 g Smør (smeltet)
- 1 dl Mælk
-
Topping
- 150 g Flormelis
- 150 g Smør
- Frugtfarve (rød)
- Frugtfarve (gul)
-
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Fondant-flammer: Ælt en halv pakke rød og en halv pakke gul fondant sammen, så du får en orange grundfarve. Bland herefter med resten af den gule og røde, uden at blande farverne helt sammen. Det skal gerne se lidt marmoreret ud. Rul fondantblandingen ud på et bord til ca. 2 mm tykkelse. Brug en smule flormelis, hvis fondanten hænger i bordet. Skær flammer ud som på billedet. De skal ikke være ens, men være forskellige i form og størrelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 50 ˚C i en time. Lad dem køle helt af uden for ovnen.
-
Cupcakes: Bland mel, bagepulver, mandelmel og salt i en skål, og sæt til side. Pisk æggene med sukkeret til blandingen er lys, tyk og skummende. Sigt melblandingen i æggesnapsen, og tilsæt smeltet smør og mælk. Vend dejen sammen med en dejskraber, og tilsæt revet marcipan og chokoladeknapper. Fyld kageformene 2/3 dele op med dejen, og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen ved 180 ˚C, til de er hævede og gyldenbrune på toppen. Tjek med en tandstik eller lignende, at kagen er helt gennembagt.
-
Pisk smørret med flormelis til blandingen er tyk, hvid og luftig, og tilsæt frugtfarve til cremen har en fin orange farve. Fyld cremen på en sprøjtepose med en sprøjtetylle i spidsen (det skal være den tylle, der har en lang smal sprække, riflet på den ene side og glat på den anden). Træk smørcremen op i riller langs kopkagerne ligesom på billedet, og placer fondantflammerne inde midt imellem. Servér kagerne umiddelbart efter.