Fastelavnsmuffins 15
Ingen fastelavn uden kage, og disse skønne fastelavnsmuffins smager fantastisk af god mørk chokolade. Opskriften giver 15 stk., og er du i tidspres, kan de fint bages i forvejen og fryses nede. Når du skal bruge dem, tør du dem op og pynter dem med icing og tegner søde små fastelavnskatte.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
- 200 g Smør
- 200 g Sukker
- 1 spsk Vaniljesukker
- 0,25 dl Kakao
- 3 Æg str. M/L
- 200 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
-
Icing
- 200 g Flormelis
- 1 spsk Kakao
- 50 g blødt Smør
- 2 spsk Mælk ca.
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør smør, sukker, vaniljesukker, kakao og lakrids blødt. Pisk æggene i et ad gangen.
-
Sigt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Rør smeltet chokolade i dejen og fordel den i muffinsforme. Bag dem ved 175˚C i ca. 25 min.
-
Mærk efter med en gaffel eller strikkepind om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig. Afkøl på rist.
-
Bland flormelis og kakao og kom smeltet chokolade samt smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt mindst 5 min.
-
Pynt kagerne med icing, chokoladeknapper, nougattrekanter og smeltet chokolade så kagerne ligner katte. Se foto
Tip
Denne opskrift er fryseegnet uden pynt.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.