Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
40 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Fastelavnsmuffins 15

Ingen fastelavn uden kage, og disse skønne fastelavnsmuffins smager fantastisk af god mørk chokolade. Opskriften giver 15 stk., og er du i tidspres, kan de fint bages i forvejen og fryses nede. Når du skal bruge dem, tør du dem op og pynter dem med icing og tegner søde små fastelavnskatte.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker, kakao og lakrids blødt. Pisk æggene i et ad gangen.
  2. Sigt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Rør smeltet chokolade i dejen og fordel den i muffinsforme. Bag dem ved 175˚C i ca. 25 min.
  3. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig. Afkøl på rist.
  4. Bland flormelis og kakao og kom smeltet chokolade samt smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt mindst 5 min.
  5. Pynt kagerne med icing, chokoladeknapper, nougattrekanter og smeltet chokolade så kagerne ligner katte. Se foto

Tip

Denne opskrift er fryseegnet uden pynt.

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften