Hindbær-mousse-kage 8
Her får du opskriften på en overdådig dessertkage. Kagebunden består af en karamelkage med chokolade, vanilje og pekannødder. Herefter en blød, frisk og sød hindbærmousse toppet med karamelganache. Kagen er her pyntet med friske hindbær, pekannødder og karamelfudge. En fantastisk dessert til en særlig lejlighed, såsom fødselsdag, konfirmation, jubilæum eller som dåbskage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Karamelkage
- 150 g Smør
- 3 Æg
- 125 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 150 g Mandelmel
- 0,50 tsk Salt
- 75 g pekan Nødder
-
Hindbærmousse
- 3 bl. Husblas
- 300 g Hindbær (evt. fra frost)
- 125 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 2 spsk Citronsaft
- 2,50 dl Piskefløde
- 100 g Skyr
-
Karamelganache
- 20 g Olie (raps- eller solsikkeolie)
-
Pynt
- 125 g friske Hindbær
- 50 g pekan Nødder
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Karamelkage
- Tænd ovnen på 180°, og beklæd springformen med bagepapir.
- Smelt smørret i en lille gryde. Hæld chokoladen ned i gryden, og rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Lad chokoladeblandingen køle af i 5 minutter.
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladeblandingen i. Vend mandelmel, salt og grofthakkede pekannødder i dejen, til den er ensartet.
- Fordel dejen i en springfor Ø20 cm, og bag bunden i ovnen i 25-30 minutter. Den skal stadig føles en smule ubagt. Afkøl bunden på en rist, og sæt den herefter på køl, til den er helt kold.
Hindbærmousse
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Bland hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré.
- Si kernerne fra, og lad hindbærpuréen køle af, til den er lun.
- Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré og vend derefter resten i, til du har en jævn og ensartet lyserød mousse.
Samling
- Skær kagebunden fri, og rengør formen. Sæt lagkageplast fast langs indersiden af formen, og læg kagebunden tilbage i formen.
- Hæld hindbærmoussen oven på kagen, og sæt moussekagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Karamelganache og servering
- Smelt karamelchokoladen i en skål over vandbad, og rør olien i.
- Anret moussekagen på et kagefad. Hæld den stadig lune karamelganache ud over kagen lidt ad gangen, så den løber ned ad siderne. Pynt med friske hindbær, pekannødder og karamelfudge.