Grøn pistaciekage med dessertcreme 16
Grøn kage eller giftkage. Denne kage har mange navne og kan dekoreres på alverdens måder, efter ønske og anledning. I den grønne kage er der ODENSE dessertmasse med pistaciesmag, der gør den ekstra saftig og med en skøn smag af pistacie. På toppen er der her pyntet med en hvid chokoladeskum. En oplagt kage til både børnefødselsdag eller Halloweenfest.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
-
Grøn kage
- 175 g Smør blødt
- 200 g Sukker
- 1 spsk Vaniljesukker
- 3 Æg stuetemperatur
- 100 g Yoghurt
- evt. lidt grøn Frugtfarve
- 175 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
-
Hvid chokoladeskum
- 2,50 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kagen:
- Rør smør, sukker, vaniljesukker og dessertmasse blødt og cremet. Rør æggene i et ad gangen, og pisk mindst 2 min. for hvert æg. Rør yoghurten i, evt. sammen med grøn farve, og sigt dernæst mel og bagepulver i dejen. Rør den hurtigt sammen, og kom den i en bradepande, ca. 20x30 cm.
- Bag kagen ved 175°C i ca. 25-30 min.
Hvid chokoladeskum:
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
- Kog piskefløden op, og hæld den over chokoladen. Rør til al chokoladen er smeltet, og sæt cremen i køleskabet minimum 4 timer, eller gerne natten over.
- Pisk cremen op til den får en fast og luftig konsistens.
- Skær den afkølede kagen i pæne stave og pynt dem på toppen med hvid chokoladeskum. Drys med krymmel og server.
Tip
Kagerne kan fryses og evt. serveres let frosne.
Kagen kan også pyntes med chokolade og krymmel.