Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Grøn pistaciekage med dessertcreme 16

Grøn kage eller giftkage. Denne kage har mange navne og kan dekoreres på alverdens måder, efter ønske og anledning. I den grønne kage er der ODENSE dessertmasse med pistaciesmag, der gør den ekstra saftig og med en skøn smag af pistacie. På toppen er der her pyntet med en hvid chokoladeskum. En oplagt kage til både børnefødselsdag eller Halloweenfest.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Kagen:

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og dessertmasse blødt og cremet. Rør æggene i et ad gangen, og pisk mindst 2 min. for hvert æg. Rør yoghurten i, evt. sammen med grøn farve, og sigt dernæst mel og bagepulver i dejen. Rør den hurtigt sammen, og kom den i en bradepande, ca. 20x30 cm.
  2. Bag kagen ved 175°C i ca. 25-30 min. 

Hvid chokoladeskum:

  1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  2. Kog piskefløden op, og hæld den over chokoladen. Rør til al chokoladen er smeltet, og sæt cremen i køleskabet minimum 4 timer, eller gerne natten over.
  3. Pisk cremen op til den får en fast og luftig konsistens.
  4. Skær den afkølede kagen i pæne stave og pynt dem på toppen med hvid chokoladeskum. Drys med krymmel og server. 

Tip

Kagerne kan fryses og evt. serveres let frosne.

Kagen kan også pyntes med chokolade og krymmel.

Produkter i opskriften