Sandkage med marcipan, hindbær og fondant 10
Her får du opskriften på en skøn, luftig sandkage med marcipan og hindbær. Med denne kage får du muligheden for at slippe din indre konditor løs, da kagen skal pyntes med et flot lag marmoreret fondant og toppes med små stjerner. En ideel kage til blandet andet fødselsdage og andre festlige anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Sandkage
- 1 Vaniljestang
- 300 g Rørsukker
- 250 g blødt Smør
- 6 Æg str. M, stuetemperatur
- 300 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- fintrevet Citronskal af 1 citron
- 125 g Hindbær
-
Glasur
- 1 Pasteuriseret æggehvide (á 36 g/stk)
- 100 g Flormelis
-
Pynt/Dekoration
- Majsstivelse til at rulle ud i
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Sandkage:
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, sukker og det bløde smør helt hvidt og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk ét æg i ad gangen.
- Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen.
- Tilføj revet citronskal, friske rengjorte hindbær og fint revet marcipan. Rør det hele grundigt sammen.
- Kom dejen i en springform (diameter ca. 22 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 175° C i 45-50 minutter. Mærk efter, om den er færdig. Der må ikke hænge dej ved, når en lille kniv stikkes ned i midten af kagen. Lad kagen køle af i formen. Befri kagen fra formen og placer den på et fad.
Glasur:
- Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Fordel glasuren i et meget tyndt lag ovenpå kagen. Glasuren skal blot fungere som en slags lim under fondantlåget.
Fondant
- Sno den hvide og sorte fondant sammen gentagne gange til det er grundigt snoet, og tynde stråler af sort fondant ses i den hvide. Udrul dernæst fondanten i lidt majsstivelse til en tykkelse på ca. 2 mm. og placer den ovenpå kagen. Afslut med små stjerner af rød fondant som fastgøres med lidt fødevaregodkendt lim eller vand
Tip
Du skal bruge følgende værktøj:
En stor rullepind
Stjerneudstikkere
Fødevaregodkendt lim eller vand