Små runde kiksekager 20
Her har du en opskrift på små, fine portionsanrettede kiksekager. En skøn dessert til enhver festlig anledning.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
- 250 g Smør
- 100 g Flormelis
- 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 20 stk. runde Kiks
- 1 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Hak 250 g mørk chokolade og skær nougat i små tern.
-
Rør det smeltede smør sammen med hakket mørk chokolade og nougat i en skål. Rør til chokoladen/nougaten er helt smeltet.
-
Pisk flormelis og æggeblommer til en let og luftig æggesnaps. Vend æggesnapsen i chokolade/nougatsmørret. Kom cremen i 20 små, runde silikoneforme (eller aluminiumsforme beklædt med husholdningsfilm)og sæt dem i fryseren, til de er helt frosne.
-
Kog fløden op og hæld over de sidste 50 g mørk chokolade. Rør ganachen godt sammen. Dæk ganachen med husholdningsfilm, helt tæt ned til massen og den sæt den på køl til dagen efter. Tril 20 små kugler af ganachen og sæt dem på køl, til de skal bruges.
-
Vend de frosne cremer ud formene og sæt dem på kiksene. Drys med lidt kakaopulver og sæt en kugle af ganachen på hver. Lad kagerne tø helt op i køleskabet, inden de serveres.
Tip
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.