Gåsebryst med jordbær 16
Denne klassiker laves med en skøn marcipanbund, en lækker vaniljecreme toppet med endnu mere marcipan! Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 personer
-
Bund
- 160 g Sukker
- 240 g Smør
- 4 Æg str. L
- 60 g Hvedemel
-
Vaniljecreme
- 0,50 Vaniljestang
- 50 g Sukker
- 3 Æggeblommer
- 30 g Majsstivelse
- 3 dl Sødmælk
-
Fyld og overtræk
- 5 dl Piskefløde
- 200 g Hindbærmarmelade
- 20 store Jordbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Marcipan og sukker blandes godt sammen med en elpisker. Smørret tilsættes lidt ad gangen og derefter tilsættes æggene et ad gangen. Melet vendes i til sidst.
- Massen smøres ud på bagepapir og bages ved 180° C i ca. 15-20 min.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud og gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
- Bland vaniljesukker, sukker og æggeblommer i en skål. Rør maizena ud i 1/2 dl af mælken og kom det i æggeblandingen. Rør det godt sammen til det er helt jævnt.
- Kog resten af mælken op sammen med den tomme vaniljestang. Hæld den varme mælk over æggeblandingen under kraftig piskning. Det hele hældes tilbage i gryden og koges godt igennem indtil det tykner. Stil blandingen på køl indtil brug.
- Rul den hvide overtræksmarcipan ud i en passende tykkelse, i lidt flormelis.
Samling af kagen:
- Pisk fløden til flødeskum.
- Skær bundene ud i 4 baner á 8 cm i bredden og 35 cm i længden.
- Smør hindbærmalede på de 2 af bundene og læg de andre to ovenpå, så du ender med to dobbeltlagte bunde med marmelade i mellem. På midten af bundene, på den lange led, sprøjtes en tynd stribe af creme, hvorpå jordbærrene sættes tæt.
- I mellemrummet mellem jordbærrene sprøjtes det resterende creme og der rettes til med en kniv eller palet, så det skaber en trekantet form rundt om bærrene. Fordel her efter flødeskummet på siden og over cremen, så det også danner en trekantet form. Sæt kagerne i køleskabet, mens marcipanen rulles ud.
- Marcipanen rulles ud til 2 baner af ca. 20x 35 cm, så de passer til kagerne.
- Læg marcipanen forsigtigt over de kolde kager og tryk den godt ind om. Skær evt. overskydende marcipan rent fra kanten. Skær kagerne i portionsstørrelser, på 4-5 cm i bredden og server med det samme.