Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Chokoladelagkage med hindbær 10

Her får du opskriften på en himmelsk chokoladelagkage med hindbær. Kagen inddeles, på traditionel vis, i lag af chokoladecreme og kagebund.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
  2. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  3. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  4. Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  5. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
  6. Pisk den afkølede chokoladecreme let og luftig
  7. Lad kagen køle helt af, inden du deler den i 3 bunde. Fordel jævnt cremen mellem de 3 bunde.
  8. Skær kagen i firkantede stykker (f.eks. 6x6 cm).
  9. Pynt til sidst kagerne med hindbær.

Tip

Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.

Se flere opskrifter på chokoladekage her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften