Chokoladelagkage med hindbær 10
Her får du opskriften på en himmelsk chokoladelagkage med hindbær. Kagen inddeles, på traditionel vis, i lag af chokoladecreme og kagebund.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Chokoladekage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 250 g Sukker
- 4 Æg
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Pynt
- 150 g Hindbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
- Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
- Pisk den afkølede chokoladecreme let og luftig
- Lad kagen køle helt af, inden du deler den i 3 bunde. Fordel jævnt cremen mellem de 3 bunde.
- Skær kagen i firkantede stykker (f.eks. 6x6 cm).
- Pynt til sidst kagerne med hindbær.
Tip
Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.