Toscansk æblekage 10
Denne opskrift til vores toscanske æblekage har en perfekt kombination af syrlige og søde elementer. Hvis du står og skal have gæster, er denne æblekage en sikker vinder, da den også er hurtig at lave. Servér den med en smule creme fraiche eller mascarpone.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 125 g Smør
- 3 stk. Æg
- 250 g Sukker
- 1 dl Mælk
- 1 spsk Vaniljesukker
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 2 stk. Æbler
- 0,50 dl Citronsaft (fra citroner)
- revet Citronskal fra ½ citron
- 1 dl Rosin
- 0,25 dl Pinjekerne
- 0,25 dl Rørsukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Tilsæt marcipan og mælk og pisk til æggemassen er cremet. Vend vaniljesukker, hvedemel og bagepulver i dejen og rør til sidst det smeltede smør i.
-
Skær æblerne i smalle både og bland med citronsaft, citronskal, rosiner og chokolade.
-
Kom først halvdelen af æbleblandingen i en smurt springform, på ca 24 cm i diameter, og hæld halvdelen af dejen over. Fordel resten af æbleblandingen oven på og slut af med resten af dejen.
-
Drys kagen med pinjekerner samt rørsukker og bag den ved 165° C i ca. 1 time og 15 min. Læg evt. et stykke folie over kagen så den ikke bliver for mørk. Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra til ovn til ovn, og alt efter hvilken type form du anvender.
-
Servér kagen kold med creme fraiche eller mascarpone.
Tip
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.