Jordbær-iskage 10
Skal du imponere familien og vennerne med en lækker dessert? Så er den her opskrift på den lækreste jordbær-iskage et glimrende bud, hvis vi selv skal sige det. Iskagen består af en lækker fragilitébund toppet med jordbæris. Pynt evt. kagen med friske jordbær og en af vores lækre dessertsaucer.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Bund
- 100 g Flormelis
- 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 1 liter Jordbæris
-
Pynt
- Friske Jordbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Fragelitébund:
- Findel marcipan og flormelis i en foodprocessor eller multihakker.
- Pisk æggehviderne stive til marengs, og vend marcipan-flormelis blandingen i.
- Fordel marengsen til en rund bund på en bageplade med bagepapir, og bag den ved 125°C i ca. 45 minutter. Afkøl fragilitebunden på en rist.
Is:
- Lad isen tø ganske let op, og fordel den i en springform foret med film, og frys den straks igen. Lad isen fryse i minimum 1 time.
- Inden servering dyppes formen kort i koldt vand, og isen vendes ud på den bagte fragilitebund. Træk filmen af.
- Server med ODENSE jordbærsauce og friske jordbær.
Tip
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.